Allt du behöver veta om dina fransars cykel

GRATIS FRAKT NÄR DU KÖPER ÖVER 580SEK

05 januari, 2022

Samhällets besatthet av fylliga och lyxiga fransar kan dateras tillbaka till det gamla Egypten, där kvinnor var de första som använde smink och krämer för att få en attraktiv look. Försök med fransförlängning går tillbaka till 1800-talet, då kvinnor experimenterade med att limma fransar på sin fransrad. Idag finns det otaliga alternativ för att få drömfransarna, oavsett om det är ett ögonfransserum som Revitalash® Advanced, fransförlängning, lashlift eller klassikern: mascara. Även om skönhetsbehandlingar har kommit långt sedan det gamla Egypten är vår fysiologin densamma – nämligen våra ögonfransars cykel. Innan du börjar med dyra behandlingar eller drar förhastade slutsatser om dina fransar är det viktigt att förstå cykeln som tilldelas denna lilla men viktiga mängd hår runt ögonen.

Vi har vanligtvis cirka 150-200 naturliga ögonfransar per öga på våra övre ögonlock och 75-100 på våra nedre. Fransarna har olika längd, tjocklek och färg, men vi har alla en tillväxtcykel som kan kokas ner till tre faser: anagen, catagen och telogen.

Revitalash Alt du skal vide om dine vippers cyklus

 

Den anagena fasen (aktiv tillväxt)

I den första fasen, kallad den anagena fasen, växer fransarna aktivt i cirka 30-45 dagar. Ungefär 40 % av dina fransar är i den fasen vid varje given tidpunkt. Varje frans kommer att fortsätta växa tills en viss längd uppnås och sedan sluta växa.

Den katogena fasen (övergångsfasen)

Den andra fasen i vår franscykel är katagenfasen, där fransarna når önskad längd, slutar växa och hårsäcken blir mindre. Denna fas varar i 2-3 veckor. Skulle en frans falla av under den katagena fasen växer den inte ut igen förrän denna fas har gått sin gång.

Den telogena fasen (avstötningsfasen)

Vila/avstötningsfasen är känd som telogenfasen, som varar 3-4 månader. Under denna period börjar ett nytt hår växa från hårsäcken, och så småningom trycks det gamla håret ut. Det betyder att du inte behöver oroa dig om du tappar fransarna. Det finns bara plats för några nya! Varje enskilt hårstrå är i sin egen fas i cykeln, så det är normalt att tappa några fransar dagligen eller varje vecka. Det tar vanligtvis 4-8 veckor att ersätta en frans.

 

För att hjälpa dina fransar på vägen och hålla dem i toppform rekommenderar vi att du:

Tar bort makeup grundligt varje dag

Undvik vattenfast smink

Använd ett ögonfransserum i din dagliga rutin

Undvik att rycka, dra och gnugga på dina fransar

Är du redo att få de bästa fransarna någonsin? Köp dina fransälskande favoriter här.


Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas före publicering.

NYHETSBREV