Applicera din hudvård i rätt ordning

GRATIS FRAKT NÄR DU KÖPER ÖVER 580SEK

27 april, 2022

En bra hudvårdsrutin är viktig, men är du medveten om om du applicerar dina produkter i rätt ordning? Om inte så har de inte den optimala effekten på din hud, vilket är slöseri med tid och slöseri med pengarna du har lagt på produkterna. Tumregeln är att produkterna ska appliceras från den tunnaste till den tjockaste konsistensen, men det är också viktigt att veta vilka ingredienser som ska komma först. Nedan hittar du en skottsäker guide till hur du applicerar din hudvård och varför.

RENA

Rengör alltid, alltid, alltid ditt ansikte. Speciellt innan man går och lägger sig. På morgonen är det okej att tvätta ansiktet med vatten, men vi rekommenderar alltid en rengöring eller en dubbelrengöring (t.ex. ett rengöringsbalsam för att ta bort smink och en gelrengöring för att rengöra på djupet efteråt) ingen läggdags. Under en dag samlas smuts, fett och föroreningar på vår hud som måste tvättas bort. Vi avslutar alltid vår rengöring med vår Micellar Water Lash Wash för att få det minsta förbisedda smink, smuts, olja eller talg med. Det ger en perfekt, ren canvas för resten av din hudvård - som ögonfransserum och ögonbrynsserum!

TONER

En toner kan separera vattningen lite. Vissa tror att det inte spelar någon roll medan andra svär vid vätskan. Tonern hjälper till att stänga porerna efter rengöring och ska helst appliceras direkt efter där ansiktet fortfarande är fuktigt. Tonern tränger in i hudens nedre lager, och är därför självklar för att optimera hudens förmåga att absorbera resterande produkter i din hudvårdsrutin. Använd ett ansiktsvatten som passar just din hudtyp.

VÅRD

Nu har du ett helt rent ansikte och nu är din hud mer än redo att ta emot mycket vitaminer och bra syra. Det är dags att dumpa henne och gå vidare. Ett serum är det viktigaste verktyget (tillsammans med SPF) för att uppnå synliga resultat i din hud. Det är här du verkligen kan göra skillnad. Sera är ett vitamin i högkoncentrat, som åtgärdas för specifika problem, såsom pigmentering, fina linjer, rynkor eller struktur i huden. Använd 1-3 sera varje dag och ge dem gott om tid att penetrera huden innan du applicerar nästa. Är du osäker på vilket serum du ska börja med? Ett antioxidantserum är ett bra ställe att börja då det passar alla hudtyper och hjälper till att bekämpa de fria radikalerna samtidigt som det reparerar huden.

FUKT

När seran väl har trängt in måste all den läckerheten tätas inuti med en återfuktande kräm! Fukt är nyckeln till frisk hud. Experter föreslår att du applicerar din kräm när huden fortfarande är fuktig från de andra produkterna i rutinen så att den låser in fukten. Använd både dag- och nattkräm, och den senare kan innehålla retinol/vitamin A.

SKYDDA

Under dagen bör solskydd alltid vara det sista steget i din rutin (sov aldrig med SPF). SPF är ett måste, även om det är mulet ute eller om du inte planerar att gå hemifrån hela dagen. UV kan fortfarande orsaka skador genom ett fönster, och det är en av huvudorsakerna till rynkor, stötar och hyperpigmentering.

FÖRSTÄRKNING OCH VÅRD

Många frågar oss ofta var Revitalash Advanced passar in i en hudvårdsrutin. Svaret är på torra, rena fransar och ögonbryn. Vi rekommenderar det som det allra sista steget i din rutin, eftersom produkterna annars kan komma i kontakt med ditt ansiktsvatten, serum och kräm. Här på kontoret tar vi alltid en bomullstuss eller bomullstuss och torkar över fransar och ögonbryn så att de är helt torra och rena innan vi applicerar Revitalash Advanced ögonfransserum och Revitalash Advanced brynserum.

Är du redo att optimera din hudvårdsrutin? Handla dina favoriter här.


Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas före publicering.

NYHETSBREV